Föreningar

 

Torpvandring Grasljunga

Det finns många aktiva föreningar som alla har ett viktigt syfte, att hålla igång en levande landsbygd inom olika områden. Allt för att göra bygden mer attraktiv både för boende och tillfälliga besökare.

Visseltofta föräldraförening
Föräldraföreningen i Visseltofta arbetar sedan 1994 med att tillvarata elevernas intresse i skolan och för att erbjuda meningsfulla fritidsaktiviteter. Varje år genomförs olika uppskattade arrangemang där vi alla gemensamt åker till olika besöksmål. Förra året åkte vi till Busfabriken i Halmstad och i somras var vi på Tropikariet i Helsingborg. På sensommaren går den sedvanliga fiskartävlingen av stapeln. Då gäller det att fånga den största fisken och ta hem priset! En annan mycket uppskattad fest är den Halloweenfest som går av stapeln när höstmörkret sänker sig över byn. Då samlas alla busiga barn och leker, umgås och äter spökmat i Hembygsgården.

När vintern har sitt grepp om byn är det dags för den välkända julmarknaden. I början av december när frosten biter och snön ligger vit så samlas vi kring alla stånden som står uppställda i och utanför Hembygdsgården. Här grillar vi korv, dricker glögg och mysertillsammans med alla bybor och besökare.lekplats

I och omkring byn finns massor av roliga saker att göra. Här finns en mycket fin lekplats där vi ofta samlas och har lekstunder och ibland också kalas. Det passar utmärkt eftersom det finns samlingslokaler med både toalett och kök precis intill. Lekplatsen är den nyaste i kommunen och också en av de större och ofta kommer långväga besökare för att leka och umgås.

I byn finns också möjlighet att för barn att rida islandshästar, åka gocart, bada badtunna och mycket mer. Vill man spela tennis finns det tennisbana och på vintern finns det många härliga pulkabackar runt knuten.

Som ägare till det pågående Leaderprojektet – Visseltofta det naturliga valet, arbetar föräldraföreningen för att driva utvecklingen i skolan och byn i en fortsatt positiv riktning. Detta gör vi tillsammans med alla de andra föreningarna i byn. Projektet har lett fram till flera goda resultat. Bland annat så har antalet elever ökat markant och vi har fått mycket positiv uppmärksamhet för det som sker i skolan och byn.


Är du intresserad av mer information kring föräldraföreningen så är du hjärtligt välkommen att kontakta Anders Karlsson, ordförande i föreningen: 0479-10271, alternativt Kristina Nygaard 0768-674095
Vill du vara medlem i Föräldraföreningen så får du gärna betala in 100 kronor/familj på bankgiro 5204-1043.

fotboll forening

 

Byalaget Visseltofta Vänner har sitt ursprung från två föreningar, dels Byalaget bildat 1979 dels Visseltofta Vänner som indrogs inom Byalaget. Båda föreningarna hade och har till syftet att vara Visseltoftas aktiva förening för samhällsfrågor av olika art samt fester och aktiviteter för alla åldrar. En mängd olika arrangemang anordnas året runt. Blickar vi tillbaka historiskt så blev föreningen tillsammans med ortnamnet Visseltofta riksbekant i början av 1970-talet då man genom en tusenlapp till var och en som flyttade in till Visseltofta lockade nya invånare till en bygd vars population började vackla. Åker vi tillbaks in på 2000-talet har föreningen ånyo blivit riksbekant genom sitt starka arbete tillsammans med bl. a sockenbon Sixten Svensson, m fl externa aktörer, i det som efter stormen Gudrun blev känt som Elupproret. Byalaget ger sedan 2001 ut fyra nummer årligen av Visseltoftabladet, en informationstidning om Visseltofta med reportage, aktuella och äldre händelser m.m. Föreningen riktar sig till alla intresserade.

 

 

Visseltofta Idrottsförening är idag socknens äldsta ännu aktiva förening med anor sedan 1930-talet. Förutom fotbollen, som stått i centrum, har föreningen även tidvis varit aktiv i andra sporter. Två gräsplaner erbjuds varav matchplanen Åvalla, belägen vid kanten mot Helgeån, då den invigdes på 1980-talet var en av Skånes bästa fotbollsplaner.